
Ooit een herberg voor vermoeide reizigers, nu in waarde hersteld tot authentiek estaminet voor al wie z’n dorst wil lessen of z’n honger wil stillen onder het genot van een stukje geschiedenis ouder dan België. Onder de dakgoot, tussen twee ramen, waakt moeder Spin, geboren in 1762, over ons aller geluk. En wie zijn oren stevig spitst, hoort met een beetje geluk nog het gekabbel van de kleine Zennearm die hier tot in de 19de eeuw voorbijliep. Of waren het misschien de zuchten uit het 16de-eeuwse Kartuizerklooster hier schuin tegenover?
Ons Verhaal

Thomas
Jarenlange inspiratie door werk, afkomst, passie en zin voor culinaire traditie brachten Thomas hier.
De droom van een Brussels estaminet is eindelijk realiteit geworden. Ze geeft Thomas de kans om als chef de traditionele, lokale en eerlijke keuken terug aan de Brusselaars te geven.

Jonathan
De kneepjes van het vak leerde Jonathan in zowat elke horecacontext: van barman in een bruine kroeg tot zaalmanager voor verfijnde keuken. Dankzij deze werkervaring was het voor Jonathan een no-brainer om als medevennoot mee te stappen in het nieuwe Spinnekopke. Jonathan zorgt voor een tip-top restaurantervaring in dit herboren Brussels estaminet.

Sven & Esther
Dit koppel was geboren voor de horeca. Al snel was duidelijk dat deze twee voor meer bestemd waren en besloten ze samen Affligem Café Brussel te starten. Na vijf jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging: In ’t Spinnekopke!
Samen stapten de ouders van twee in het volgende avontuur, een estaminet-restaurant in zijn glorie herstellen. Samen met medevennoot Jonathan en chef Thomas staan zij klaar om je een onvergetelijke tijd te laten beleven.
Voorgerecht
Verse dagsoep
€ 5,00
Bloempanch met gekarameliseerde Boskoop appel
€ 12,00
Tartaar van makreel
€ 14,00
Artisanale kaaskroketten
€ 12,00
Artisanale garnaalkroketten
€ 14,00
Duo van kaas- en garnaalkroketten
€ 13,00
Hoofdgerecht
Ballekes in tomatensaus
€ 17,00
Veggie Parmentier
€ 17,00
Stoofvlees van rundswangen met Boon Faro
€ 19,50
Stoemp saucisse en spek met biersaus ’Kanunnik’
€ 17,50
Seizoensvis, geroosterde groenten, aardappelbereiding, witte wijnsaus
€ 22,50
Vegetarisch vleesbrood met kriekensaus à la Mariage Parfait Kriek
€ 18,00
Steak frites met saus naar keuze
€ 20,50
Sauzen: Peper, Bearnaise, Archiduc
Nagerecht
Dame blanche
€ 7,50
Gallische appeltaart met caramel beurre salé ijs
€ 8,50
Chocolademousse van Pépé
€ 8,00
Crème Brûlée
€ 8,50
Keuken 12:00 – 14:00, 18:00 – 21.30
Reserveer uw tafel
+32 2 305 56 65
We nemen momenteel geen groepen groter dan 10 aan
Openingstijden
Din – Zat: 11:00 – 23:00
Zon – Ma: Gesloten
Keuken: 12:00 – 14:00, 18:00 – 21:30